onsdag, november 12, 2008

Vardag

Nu borjar livet har kannas ganska vardagligt och det kanns inte som att det hant sa mycket de senaste tiden. Det ar ju lite trakigt att man inte kan uppskatta alla vardagliga saker hela tiden. I borjan var det jattespannande att aka trotro, ata en ananas eller se en kvinna bara nagot pa huvudet. Nu ar det vardag har. Jag har varit har i over en fjardedel av tiden. Tre manader i morgon.

Projektet gar sadar. Ibland ar det valdigt frustrerande, ibland kanns det som att vi kommer att lyckas. Idag hade vi ett mote med en valdigt trevlig lakare. Enligt honom ar de storsta problemen i Ghana fattigdom och brist pa utbildning. Eftersom foraldrarna inte vet nagot om sjukdomarna eller handikappen deras barn har sa ger det dem utrymme att komma pa egna teorier och tro pa traditioner om varfor barnet ar sjukt. Ett annat problem ar att de vantar alldeles for lange med att aka till sjukhuset eftersom de tror att det ska ga over och de inte har rad.

Forsok att njuta av vardagen hemma i Sverige sa ska jag njuta av att aka trotro i morgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem kan annat än glädjas åt vardagen?
I veckan vaknade jag med ett ryck och fann mig sittandes inklämd i ett 4 m^2 stort grupprum bredvid vår roligaste bibliotekarie i full färd med att förklara hur ett bibliotek fungerar (detta är obligatoriskt). Vem säger att vi inte har roligt på LTH?

Anonym sa...

I morse tittade vi på Elias den lilla räddningsbåten. Tv-tips för kommande Bolibompavännen kanske?