måndag, januari 12, 2009

Resa till Mole National Park

Anna från Sverige, Bärbel från Italien, Romy från Tyskland, Rikke från Danmark, Scott från Australien, Rebecka från Danmark och jag.


I onsdags åkte vi till Mole national park. Jag och Anna tog bussen från Accra klockan 16 och med poliseskort var vi framme vid fyra på morgonen i Tamale. Det var nog den konstigaste bussresan jag varit på. Exempel på det var att folk hade med sig så mycket packning att de var tvungen att lämna typ 100 kartonger juice på stationen i Accra, att hela mittgången var full med bagage så man fick gå hinderbana för att komma ut. Hela sidogången var också totalt fylld av väskor. För att göra det hela lite konstigare hade de klämt in en polis bakom väskorna vid mittutgången för att vakta. Vi blev lite rädda när polisen, efter stoppet i Kumasi, tog på sig en skottsäker väst. Men allt gick bra till slut och vi kunde tidigt på morgonen ta ännu en buss till Larabanga varifrån vi kunde gå till Mole.

På eftermiddagen fick vi sällskap av några andra volontärer. I torsdags gick vi på safari. Jag tror det är ganska ovanligt med safari utan bilar. Tror också det är ovanligt att bara behöva betala en safarigudie fem kronor i timmen.



















Vi såg många djur och det var fin natur. Stället vi bodde på var fint med utsikt över ett vattenhål där elefanter och andra djur höll till. Utanför rummet gick det vårtsvin och babianer. Afrika mer som man tänker sig Afrika.

Inga kommentarer: